Dagskurs om Rectus Diastase

Hvordan legger vi opp yoga og trening som tar hensyn til- og kan hjelpe kvinner med rectus diastase?
Dette kurset er tilpasset yogalærere, personlige trenere, fysioterapeuter og fagpersoner som vil lære om rectus diastase. Her vil du lære om hvordan man påviser tilstanden, hvilke problemer det kan medføre og om hvilke behandlingsformer som finnes. Videre hva nyeste forskning forteller oss om hvordan tryggest og best trene med slik tilstand.

En deling av muskulus rectus abdominis i midtlinjen i etterkant av graviditet er den vanligste årsaken til svakhet i magemuskulaturen. Opp til 60 % av alle kvinner vil utvikle en muskelseparasjon i siste del av svangerskapet. Dette er en helt normal utvikling for å gi plass til en større livmor, men enkelte kvinner kan få en større og permanent separasjonen av musklene også etter fødselen. Noen kan oppleve problemer som svak kjerne og bekkenbunn, smerter i ryggen mm som følge av dette.

Program:
11.00 - 11.30 Velkommen til workshop, introduksjon
11.30 - 12.15 Diastase rectus abdominis- Teori: anatomi, funksjon
12.15 - 12.30 Pause
12.30 - 13.30 Diastase rectus abdominis- Teori og praksis: undersøkelse, diagnostisering, behandling
13.30 - 13.45 Pause
13.45 - 15.15 Gjennomgang av øvelser- praktisk arbeid i grupper
15.15 - 15.30 Oppsummering, evaluering

Begrenset antall plasser!

Om kursholder: Nina-Margrethe Theodorsen Fysioterapeut med master i fysioterapivitenskap, fordypning muskel og skjelett kvinnehelse, UiB. Skrev masteroppgaven “The role of the pelvic floor muscles and the transversus abdominis muscle on diastasis rectus abdominis; do they close the gap?”, og publiserte artikkelen « Effect of pelvic floor and transversus abdominis muscle contraction on inter-rectus distance in postpartum women: a cross-sectional experimental study i tidsskriftet Physiotherapy i 2019. Jobbet med kvinnehelse siden 1999, i hovedsak bekkenrelaterte plager og dysfunksjon i bekkenbunn. Har i de senere årene fordypet seg mer i dysfunksjon i bekkenbunn og smerteproblematikk knyttet til bekkenbunn, både hos kvinner og menn. Har også mye erfaring med behandling av personer med nevrologiske skader/sykdommer, samt generelle MSK problematikk.

OBS Ingen refusjon

Priser